Yönetmen katili Alec Baldwin aklandı

Hollywood yıldızı Alec Baldwin 2021 yılında Rust adındaki filmin çekimleri yapılırken sette, elinde filmde kullanılan silah kaza eseri ateş alınca filmin görüntü yönetmenini vurmuş, 42 yaşındaki Halyna Hutchins hayatını kaybetmişti.

Yönetmen katili Alec Baldwin aklandı

Trajik kazanın ardından farklı gerekçelerle birçok dava açıldı, 2021’den beri devam eden süreç ise dün tamamlandı. Daha önce görülen davada Alec Baldwin'in Rust filminin setinde kazayla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’i öldürdüğü olayla ilgili setin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed'e 18 ay hapis cezası verilmişti. Alec Baldwin'in kasıtsız adam öldürmekten yargılandığı davası, olayın yaşandığı New Mexico'da görüldü. Dava, yargıcın aktör aleyhindeki davayı reddetmesi ve eyalet görevlilerinin, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümcül şekilde vurulduğu film setinde gerçek mermilerin nasıl ortaya çıktığına ilişkin kanıtları uygunsuz bir şekilde sakladığını tespit etmesinin ardından dramatik bir şekilde sona erdi.

KASITSIZ ADAM ÖLDÜRME DAVASI SONA ERMİŞ OLDU

Duruşma başladıktan birkaç gün sonra davanın hakimi Mary Marlowe Sommer savunma lehine karar verdi ve Baldwin'e yönelik suçlamaların düşürülmesi gerektiğine hükmederek eyalet yönetiminin aktörün lehine olabilecek kanıtları gizlediğini tespit etti. Bu kararla Baldwin'e karşı açılan kasıtsız adam öldürme davası da sona ermiş oldu.

Kaynak: Senem Çalışkan