YRP Büyükşehir Adayı Doğan Aydal'dan şok açıklama: Kocaeli beni kaybettiğine üzülsün

YRP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doğan Aydal, yaptığı basın toplantısında kendi kabiliyetsizliği nedeni ile kaybetmediğini ifade ederek, “Yaptıklarım ortada. Çok bel altı olmazsa Kocaeli’ beni kaybetti diye kendisi üzülsün” dedi.

YRP Büyükşehir Adayı Doğan Aydal'dan şok açıklama: Kocaeli beni kaybettiğine üzülsün

Fatih Erbakan'ın Genel Başkanlığını yaptığı Yeniden Refah Partisi, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Türkiye'de 3. parti oldu. Şanlıurfa ve Yozgat belediyelerini kazanan parti, ayrıca 43 ilçe ve 24 belde belediyesi kazanarak, seçimlere damga vurdu. Kocaeli’de de üçüncü parti olmayı başaran Yeniden Refah Partisi’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Doğan Aydal 85 bin 249 oy alarak yüzde 7.59 oy oranını yakaladı. Başkan adayı Doğan Aydal ve İl Başkanı Ali Taştan bugün partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

“BİR BUÇUK YIL SONRA SEÇİMİ KONUŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

Parti teşkilatlarını tebrik eden Aydal, “Cumhurbaşkanımız 4 yılımız daha var dese de milletvekillerinin emeklilik hakkın için ikinci yıllarının dolmasını beklenecektir. 13 ay içerisinde bir seçim beklemiyorum. En yakında erken seçim 1 buçuk yıl sonra olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı karar verecek kişi olacaktır. Biz orta vadeli programı sürdüreceğiz demiştir. Baştan ayağa incelediğimizde Türkiye fukaralığa mahkum edilmiştir. Ödediğimiz faizin farkında olun. Hükümet açık açık diyor ki ben size 11,6 trilyon vergi toplayacağım ve bunun 2,6 trilyonunu faize vereceğim Elinizdeki 4 ekmekten birini faize vereceğim diyor. O korktukları İMF ile masaya oturacaklarına şüphe olmasın. 1 buçuk yıl sonra seçimi konuşmaya başlayacağız. Anayasa değişikliklerini de konuşacağız. En geç 2 yıl içinde yeni bir meclis gözükecektir” dedi.

“KOCAELİ ÜZÜLSÜN”

Kocaeli serüveninin sona erip ermediği sorusunu yanıtlayan Aydal, “Ben partimin genel başkan vekiliyim. Yaptıklarım ortada. Çok bel altı olmazsa Kocaeli’ beni kaybetti diye kendisi üzülsün. Özgeçmişimi biliyorsunuz. Buraya verecek çok şeyim vardı. Bize saygı duymaktan başka bir şey kalmaz. Sadece geciken hizmetler olur. Tahir Büyükakın seçilmiştir. Kendisini tebrik ediyorum. Yapmadığı onlarca şeyi yapabilmek için AK Partiden para isteyemediyse kabiliyesizdir. Gidip alamadıysa hükümette para yoktur. Her şartta mağdur olacak şehir Kocaeli’dir.

“KENDİ KABİLİYETSİZLİĞİM DEĞİL”

Bu seçimde az oy almış olmamı kendi kabiliyesiziğime bağlamıyorum. Yüzde 24 sandığa gidemeyenleri yok sayamayız. Yüzde 24 bu hükümeti bu belediyeyi istemiyoruz demektir. Bu kadar umutsuz bir yerden oy sökebilir miydik? Ya bizim söylemlerimiz ulaşmadı. Bizim de eksik tekniklerimiz olabilir. Kilit parti olduğumuzu gösterdik. Kocaeli'deki durumuma karar verecek isim Genel Başkanızdır. Benim ne İstanbul’dan ne de Kocaeli’den korkum var. Enerjim gelecek seçimlerde de sizlerle olacaktır” dedi.

“EN KÜÇÜK İLÇE BAŞKANLARI BİLE KİBİRLİ”

YRP’nin oy böldüğü iddiaları ile ilgili konuşan Ayal, “Bu halk geçen seçimde de sizi seçmemiştir. Bu seçimde de seçmemiştik. İstanbul gibi bir yerde hiçbir zaman yüzde 13 fark olmamıştır. Bunun nedenini AK Partiye onun kibir abidelerine sormak lazım. En küçük ilçe başkanı bile kibirle geziyor. Yükseliş hızımız ortada. Gelecek seçimde çok daha fazlası olacaktır. İnşallah gelecek sefer ülkenin iktidar partilerinden biri olacağız” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ