Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YRP İl Başkanı Ahmet Emre Aydın: Bir belediye ve 20 meclis üyesi alabilirdik!

Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Ahmet Emre Aydın’dan yerel seçim öz eleştirisi: Bir belediye ile en az 20 meclis üyesi alabilirdik!

Yeniden Refah Partisi Kocaeli
Yeniden Refah Partisi’nde kan değişikliği yaşandı. Mevcut başkan Ali Taştan görevden alındı. Yerine MKYK üyesi Ahmet Emre Aydın il başkanı olarak atandı. Dün atama yazısını Genel Merkezden alan Ahmet Emre Aydın, Ankara dönüşü Cevdet Çepil ve İbrahim Şenmemiş ile Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın misafiri olarak sorularını yanıtladı. İşte YRP’nin yeni il başkanı Ahmet Emre Aydın’ın o önemli açıklamaları: (İkinci bölüm)
HER ÇARŞAMBA BERABERİZ
-Sizin atanmanızdan önceki süreçte birçok isim il başkanlığı için kulislerde dolaşıyordu. Örneğin Doğan Aydal’ın Yalçın Eldoğan’ı, eski il başkanı Ali Taştan’ın Mehmet Öner’i desteklediği dillendiriliyordu. Sizin için de “Mehmet Aras’ın adamı” yorumları yapılıyordu. Bu yakıştırmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Mehmet Aras bizim büyüğümüz. Ben ona amca diyorum. Benim babamla siyaset yapmış, Erbakan hocayla siyaset yapmış. Burada belediye başkanlığı yapmış bir isim. Çocuğu gibi benle ilgilenmiş bir isim. Mesela ben her çarşamba Mehmet Aras ile öğlen yemeği yerim. Ama biz Mehmet Aras’ın adamı değiliz, Milli Görüş’ün adamıyız. Ben onunla her yere gittim, tüm Türkiye’yi gezdim. Mehmet Aras’ın adamı lafından da hiçbir zaman alınmadım.
ARAS İL BAŞKANLIĞIMA MESAFELİ DURDU
Şunu da açık söyleyeyim: Mehmet Aras benim il başkanı olmama mesafeli yaklaşmıştır. Erbakan hocamız Kocaeli’ye geldiği zaman, Mehmet Aras’ın iki göz prefabrikine gider kalırdı, eğer o gece Kocaeli’de kalınacaksa. Hepimiz hatalar yaparız. Ancak yaptığımız hatalar bizi yok etmez.
ARASÇI DEĞİL, MİLLİ GÖRÜŞÇÜYÜZ
Biz Mehmet Aras’la muhteşem bir iş yaptık. Görevi bıraktığı son 6 ayda Mehmet Aras Türkiye’de hala üye birincisiydi. Bunlar kolay işler değil. Ayrıca Mehmet Aras’ı sadece Kocaeli bilmiyor. Çanakkale’de Urfa’da, Mardin’de insanlar bize Mehmet Aras’ı soruyor. Bunun da bilinmesi gerek. Fakat biz Mehmet Arasçı değiliz. Erbakancıyız. Milli Görüşçüyüz.
ADAY BELİRLEME SÜRECİ HATALIYDI
-Kocaeli’de 4-5 tane MKYK üyesi var. Bir milletvekili var. Fakat bir türlü YRP kendi içerisinde birlikteliği sağlayamadı. Bu süreçteki bariz hatalar nedelerdi? Geçmiş yönetimin hataları nelerdi? Krizlerin olduğu süreçte siz de MKYK üyesiydiniz. Sorunların yaşanmaması için neler yaptınız? Şimdi biriken sorunları çözmek için yol haritanız nedir?
Bir kere aday belirleme sürecinde hatalar yaşandı burada. Daha sonra adaylar belirlendi. Kocaeli bir adaya bırakıldı. Dönemin il başkanı kayboldu. Olmadı işte o zaman. Bu ili sonuçta şimdi misal veriyorum; seçimlere ben götüreceğim. Seçime üç ay kala sen alıyorsun teknik direktörü, atıyorsun dışarı, sonra diyorsun takım oyna. Oynamıyor.
BİLMİYORSUN Kİ…
Bilmiyorsun ki sen Başiskele’de ilçenin yaptığı listenin etkisini. Ben, Kullarlıyım, Başiskele’de oturuyorum. YRP Başiskele Meclis üyesi listesinde Kullar’dan bir kişi yok. Ben mesela söyledim, Kullarlı listede kendisini görmek ister. Eğer göremezse, partisi de olsa oy vermez. Bu insanlar birbirini tutar. Sen gider Gölcük’te liste yapıp ilk 5’e bir tane Gürcü koymazsan Gölcüklü gidip sana oy vermez.
HEPSİNİ SÖYLEDİK
Biz bunları hep söyledik. Liste mi yapacaksın, yap. Yap yahu. Onlar liste oluştururken onlara da dedim. İsimleri silin. Biz Kocaeli’yi biliyoruz. Biz size bire kimi koyacaksın, ikiye kimi koyacaksın, üç nereli olacak. Bunu anlatalım. Kocaeli Türkiye’nin bir mozaiği. Bir karışım var burada. Sen bu dengeyi gözeteceksin. Dilovası’na gitsen ilk 5’e Trabzonlu koyup hiç Ağrılı koymasan ne kadar oy alırsın? Alamazsın. Kandıra’ya git Manav koyma, oy alamazsın.
STRATEJİ HATASI YAPILDI
Burada bir strateji hatası yaptılar. İlçelerle de anlaşamadılar. Çıkmaması gereken bir sorun, seçim haftası patladı. Belki saklanabilirdi ama başaramadılar. Bu yaşananlar da herkese dert oldu. Kocaeli minimum 20 tane meclis üyesi olurdu, bir tane de belediye alırdık. Almasa da kafaya oynardık.
YANLIŞ SEÇİMLER, YANLIŞ TAKTİKLER…
Ancak yanlış seçimler, yanlış taktikler, hiçbir şey yapmamak… Ve yaşandı her şey. Şimdi eskiye değil, yeniye bakacağız. Ben seçim geçirdim, vekil adayıydım. Dersimi aldım. Teşkilat bir süreç geçirdi, dersini aldı. Bunları yaşayarak deneyimledik. Her şeye rağmen ben Kocaeli’deki Milli Görüşçülere güveniyorum. Biz bir olalım, Kocaeli’yi titretiriz.
https://www.noktagazetesi.com.tr/yrp-il-baskani-ahmet-emre-aydin-mehmet-asila-artik-kocaelide-olacak/