Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YRP’de usulsüzlük iddiaları!

İlçe kongresinde usulsüzlük olduğunu iddia eden YRP Derince İlçe delegesi 5 isim kongrenin yeniden yapılmasını istedi

İlçe kongresinde usulsüzlük olduğunu

Yerel seçimlere kısa bir süre kala siyasi partiler örgüt ve teşkilatlarda yenilenmeye gidiyor. 2024 yerel seçimlerinde aday çıkaracağını açıklayan, Yeniden Refah Partisi de kongre sürecinde yenilenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu YRP Derince ilçe başkanlığı kongresi gerçekleşti. Samet Özcan’ın yeniden başkan seçildiği kongreye dair ilçe kongresi delegelerinden Hazım Esirci ve 4 arkadaşı çok sert açıklama yaptı. 5 delege adına ortak açıklama yapan Esirci, usulsüzlük iddialarında bulunarak kongrenin tekrarlanmasını istedi.

“10 KİŞİ İLE İLÇE BAŞKANI SEÇTİLER”

YRP’nin Derince’de gelmiş olduğu nokta tüm parti mensuplarını derinden yaralamıştır diyen Esirci, “Şimdi soruyoruz 5 yıl ilmek ilmek dokunan, kapı kapı dolaşılarak insanlara paylaşımda adalet, yönetimde adalet, önce ahlak ve maneviyat, liyakat ve ehliyet söylemleriyle bu güne başarı ile gelmiş ve yaptığı kongrelerde 240 delege yazmış ve tüm üyelerine WhatsApp Duyuru grubundan ve birebir mesaj çekilerek davet edilerek Hakkı üstün tutarak kongresini gerçekleştiren bir parti konumundayken maalesef kendi mensuplarını ayaklar altına alacak kadar şuursuz ve milli görüşten bi’ haber olanlar Derince’de kapalı kapalılar ardında kimseye haber vermeden 1.oturumda katılım olmadığından 7 gün sonra 2.oturuma erteleterek çoğunluk sağlanamadığından 5 – 10 kişi ile ilçe başkanı seçtiler” ifadelerini kullandı. 

“KARŞIMIZA MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER ÇIKMASIN GAYRETİ Mİ?”

Yani bunlar önce partinin içine seçim kurulundan aldıkları delege listesini asıyorlar ve 3 gün boyunca tutanak imzalıyorlar ve seçim işlerine tutanağı teslim ediyorlar biz herkese ulaştık duyurduk ilan ettik diye. Yahu kongrede bile yalan söyleyen ve parti mensuplarını ihanet eden bunlar mı Hakkı üstün tutacak, İslam birliğini kuracak, paylaşımda ve yönetimde adalet sağlayacak. Öyle ki davanın en büyük yükünü çeken hanım kollarına dahi haber vermekten imtina ettiler. Sahi ya bunları bu denli gizli kapaklı alandan mal kaçırır gibi bir kongreye iten sebep neydi?  Bunları buraya arayan il başkanının talimatını yoksa il teşkilat başkanı mı?  Hani il kongresi olacak ya ilçeleri dizayn edelim ki il seçiminde karşımıza milli görüşçüler çıkmasın mı?

“PARTİYE İNANANLARA İHANET ETTİNİZ”

Al birini vur ötekine sorsanız Milli Görüş nedir diye gerçi anlatacak bilgi ve kültürleri de yok ya kopyala yapıştır yaparak derler ki hakkı üstün tutmak. Be ey şuursuzlar teşkilat siz misiniz teşkilat 1400 kişilik bir ailedir Derince’ de hani nerede bu parti mensupları, hani nerede gazetede ilanlar, nerede misafir STK davetleri. Siz Milli Görüşü temsil edemezsiniz sizler ancak kendilerinizi kandırırsınız. Bunun bile farkında olamazsınız, çünkü sizler şuurdan nasibini alamamış bir takım güçlere hizmet ederek bu partiye ve inananların ihanet ettiniz. Derhal bu hadsizliğe, partimizi küçük düşürmelerine, delegeleri hiçe sayarak benlikleriyle hareket etmelerine son verilmesini talep ediyoruz ve derhal eskiden olduğu gibi önce istişare ve sonrasında da tüm parti inananlarının haber edilerek şölen içinde kongre yapılmasını talep ediyoruz” dedi.