YRP'li Alp'ten adaylık açıklaması: İlçe başkanımız sessiz kalmıştır

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere kısa bir süre kalırken, Yeniden Refah Partisi Gölcük SKM Başkanı Yasin Alp belediye meclis üyeliğine dair açıklama yaptı. Alp, "İlçe başkanımız ve belediye başkan adayımız sessiz kalma haklarını kullanmışlardır" dedi.

YRP'li Alp'ten adaylık açıklaması: İlçe başkanımız sessiz kalmıştır

Yerel seçimlere 17 gün kalırken Yeniden Refah Partisi Gölcük SKM Başkanı Yasin Alp Gölcük belediye meclis üyeliği hakkında konuştu. Alp yaptığı açıklamada "İl başkanlığına karşı ilçe başkanımız ve Belediye başkan adayımız sessiz kalma haklarını kullanmışlardır" sözlerine yer verdi.

"DEĞİŞİKLİK OLMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Yeniden Refah Partisi Gölcük SKM Başkanı Yasin Alp; "Son zamanlarda Gölcük çevresinde ve çevremde tekrardan listelerin değiştiği ve Yeniden Refah partisi Gölcük belediye meclis üyeliği 1.sıra adaylığımın söz konusu olduğu konuşulmaktadır. Bu durumdan dolayı bir açıklama yapmak hasıl olmuştur. 3 Mart itibarıyla listeler kesinleşmiş ve yasal olarak o tarihten sonra bir değişiklik olması mümkün değildir" dedi.

"NORMALDİR"

Belediye meclis üyeliği adaylığının söz konusu olmadığını ve basına yansıyan açıklamasının sonuna kadar arkasında olduğunu ifade eden Yasin Alp; "Nasıl ki bir aday, aday olduğunda gerek partisi gerek kendisi ve çevresi tarafından tanıtımı yapılıp kamuoyuna duyuruluyorsa, bu ne kadar normal ise, istifa etmesi ya da adaylıktan çekilmesi, ya da düşürülmesinin kamuoyuna duyurulması da bir o kadar normaldir" sözlerine yer verdi.

"SEÇMENİ ALDATMAYA YÖNELİK DURUM"

Yeniden Refah Partisi Gölcük SKM Başkanı Yasin Alp, "Bu durumdan rahatsız olmak, tersi bir düşünce açıkçası seçmeni aldatmaya, yanıltmaya yönelik bir durumdur. Bizler her ne pahasına olursa olsun siyasette dürüst ve doğru istikamette yol alma düşüncesindeyiz" diyerek sözlerine devam etti.

"ASLA SESSİZ KALAMAZ"

"Bu tip açıklamalardan rahatsız olmak seçmenlerimize saygısızlık hatta yaşanılan haksızlığı meşrulaştırmak, normalleştirmek hareketidir" diyen Alp; "İl başkanlığına karşı ilçe başkanımız ve Belediye başkan adayımız sessiz kalma haklarını kullanmışlardır. Şahsım ve sevenlerimiz bu duruma asla sessiz kalamaz, duyuru yayınlamadan yapamazdık. Çünkü yaşanan hadise parti içi olmaktan ziyade tüm ayrıntıları ile Kocaeli kamuoyuna yansımış ve de Belediye Başkan, Belediye meclis üyelikleri adaylıkları tüm seçmenleri ilgilendiren ve değerli seçmenimizin bilgisi olması gereken bir durumdur" ifadelerini kullandı.

"ASLA TEMSİL ETMEMEKTEDİR"

Belediye meclis üyeliği adaylığının söz konusu olmadığını belirten Yasin Alp; "Adaylığım varmış gibi yapan kişi ve kişiler partimizin resmi görüşünü asla temsil etmemektedir. Yeniden Refah Partisine ve Milli Görüş davasına olan aidiyetimiz her daim devam etmektedir” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ