YSK SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ SORGULAMA: Sandık Görevlisi Ücreti Yattı Mı, Ne Zaman Yatacak? YSK Sandık Görevlisi Ücreti Nereden Alınacak?

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşen Yerel Seçim maratonunun sona ermesiyle gözler sandık görevlisi ücretlerine çevrildi. Gün boyunca sandıklarda görev yapan görevliler sandık görevlisi ücreti sorgulama ekranına odaklandı. Peki, YSK sandık görevlisi ücreti yattı mı? YSK sandık görevlisi parası ne zaman yatar? İşte yanıtı..

YSK SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ SORGULAMA: Sandık Görevlisi Ücreti Yattı Mı, Ne Zaman Yatacak? YSK Sandık Görevlisi Ücreti Nereden Alınacak?

YSK SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ SORGULAMA EKRANI / YSK sandık görevlisi ücreti yattı mı merak eden görevliler son duruma odaklandı. 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri ardından görevli ücretleri merak konusu oldu. 61 milyon 441 bin 882 seçmenin oy kullandığı yerel seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlendi. Sandıklarda oy sayımı ve oy kullanım anında görevli olanlar ücreti alacağı günü bekledi. Peki, sandık görevlisi ücreti ne zaman yatacak? YSK sandık görevlisi ücreti nereden alınacak 2024? İşte merak edilenler..

YSK SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ YATTI MI? NE ZAMAN YATACAK?

YSK sandık görevlisi parası ne zaman yatar merak eden vatandaşlar için hemen belirtelim ki ücret bilgisi henüz gelmedi. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde görev yapan sandık görevlileri sandık kurma, kimlik kontrol, pusula ve mühür teslimi, oy dökümü ve sayımı gibi görevleri yerine getirdi. Mahalli İdareler Seçimlerinde görev alan sandık görevlilerinin alacağı seçim ücretleri için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sandık görevlisi ücretlerinin önümüzdeki haftalarda yatırılması bekleniyor.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NEREDEN ALINACAK 2024?

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde görev alan sandık görevlileri ücretlerini belirlenen tarih açıklandığında alacak. Sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık memurlarına 2.088 TL, partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına 2.936 TL ücret ödenecek. Sandık görevlilerine yapılacak ödemeler bir önceki seçimlerde olduğu gibi il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesap aracılığıyla alınacak.