Yüksel Gürcan Kandıra için başvurdu

Kandıra’da geniş bir kesim tarafından tanınan Harita Mühendisi Yüksel Gürcan, AK Parti Kandıra Belediye başkan aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

Yüksel Gürcan Kandıra için başvurdu

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçim için partiler çalışmalarını sürdürüyor. Belediye başkanlığı hedefi olan isimler de başvurularını gerçekleştiriyor. Kandıra’nın yakından tanıdığı Harita Mühendisi Yüksel Gürcan, belediye başkan adayı olabilmek için başvurusunu yaptı. Kandıra ilçe başkanlığına ailesi ile giden Gürcan, başvuru evraklarını teslim etti.

YÜKSEL GÜRCAN KİMDİR?

Yüksel Gürcan, Kandıra da dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini Kandıra da tamamlayan Gürcan, çiftçi ve memur bir ailenin çocuğudur. 1998 yılında Düzce Endüstri Meslek Lisesi Harita ve Kadastro Bölümünü başarıyla tamamlamış, aynı yıl içerisinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliğini okumaya hak kazanmıştır. 2002 yılında mezun olduğu üniversitesinden askerliğini yapmak üzere Ankara’ya gitmiştir. 2003 yılında kısa süreliğine turizm işiyle ilgilenmiş olup, 2004 yıllarında başladığı Serbest Harita Mühendisliği çalışmalarına, 2006 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde işe başlamasıyla son vermiştir. Bu tarihten itibaren çalıştığı kurumda Yol ve Bina Yapım işlerinde; Etüt Proje ve Yapım safhaları ile Enerji Bilgi Sistemleri üzerine çalışmıştır.

STK’LARDA GÖREV YAPTI

2012 yılında Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi yüksek lisansını tamamlamış olup, şuan itibariyle ise Hukuk Fakültesi ön lisans programına devam etmektedir. Fotoğraf ve edebiyata ilgisi olan Gürcan, köşe yazıları yazarak topluma ışık tutmaya çalışmaktadır. Ayrıca İslami ilimler alanında çalışmalar yapmaktadır. Güzide sivil toplum kuruluşlarından olan Kocaeli İlim Yayma Cemiyeti’nde de Gençler üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Aynı zamanda Doğu Marmara Harita Mühendisleri Odası üyesidir. Halen Kocaeli Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu ve çeşitli STK’larda görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.