Yumurtalı ekmeği yağından arındıran bu yöntem vazgeçilmeziniz olacak! Meğer hep yanlış yapmışız
Son yıllarda hem ülkemizde hem de birçok dünya ülkesinde özellikle mutfaklarda israfı önleyebilmek adına birçok ‘sıfır atık’ projesi yürütülmeye başlandı. Yemek yapımında kullanılan ürünlerin her açıdan değerlendirilmelerini amaçlayan bu proje olumlu sonuçlar ile gündeme gelirken özellikle bayat ekmeklerin israfını önleyebilmek adına da çeşitli tarifler geliştirilmeye başlandı.
Bayat ekmekler senelerdir özellikle köfte yapımlarında kullanılmaktadır. Ancak son dönemlerde artan et fiyatlarından ötürü ekmekler de boşa çıkmaya başlamıştır. Bu noktada devreye giren yemek uzmanları, bayat ekmeğin yumurtalı ekmek yapımında pratik bir şekilde değerlendirilebileceğini vurguladı. Ek olarak herkes tarafından bilinen tavada kızartma yönteminin dışında çok daha ekonomik ve lezzetli bir tarif de paylaşan uzmanlar, ayrıntıları aktardı.
PÜF NOKTA FIRINDA PİŞİRMEKTE
Yumurtalı ekmek hem doyurucu hem de besleyici bir yemek olarak bilinir. Kahvaltılarda sıklık ile tüketilen yumurtalı ekmekler, çoğu zaman yağ çektikleri için tüketicilerin canlarını sıkabilir. Bu noktada araya girerek önemli tüyolar paylaşan uzmanlar, yumurtalı ekmeğin yağ çekmesini engelleyecek eşsiz reçeteyi aktardı. Uzmanlara göre yumurtalı ekmeği hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı yapan pişirme tekniğidir. Bu kapsamda yumurtalı ekmekleri pişirirken ocaktan değil fırından destek alınması gerekir.
FIRINDA YUMURTALI EKMEK NASIL YAPILIR?
Fırında yumurtalı ekmek yapımı için gereken malzemeler şu şekilde:
- 4 dilim ekmek, 4 tane yumurta, zeytinyağı veya tereyağı, karabiber, tuz, isteğe bağlı rendelenmiş peynir.
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısınmaya bırakın. Bu esnada ekmek dilimlerini son derece az olacak ölçüde yağlayın. Her dilimin ortasına bir çukur açın ve yumurtaları o çukurun içine kırın. Yumurtanın üzerine tuz ve karabiber gezdirin. Arzuya göre ekmek dilimlerine yeşillikler veya peynir ekleyin. Hazırladığınız ekmek dilimlerini önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 10- 15 dakika kadar pişirin.