Yunan gemisi vuruldu herkes şokta! Husiler'den kritik operasyon

Husiler, Kızıldeniz'i İsrail'e giden yük gemileri için kapalı tutarak gemilerin geçişine engel oluyor. Son olayda, Yunanistan'a ait "MT Sakız Aslanı" adlı gemiye deniz uçağıyla bir operasyon düzenlendi.

Yunan gemisi vuruldu herkes şokta! Husiler'den kritik operasyon

Yemenli Husiler, Kızıldeniz'in kontrolünü ele geçirerek İsrail'e yapılan geçişleri engelledi. Son olarak Yunan bir gemiye saldıran Husiler, petrol yüklü tankeri etkisiz hale getirdi.ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), İran destekli Husilerin Kızıldeniz'deki tankerlere yönelik yeni saldırılar gerçekleştirdiğini doğruladı, bu saldırıların Yunanistan'ın da aralarında bulunduğu gemilere yönelik olduğunu belirtti.

Yunan gemisi vuruldu herkes şokta! Husiler'den kritik operasyon - Resim : 1

YUNANİSTAN GEMİSİ SALDIRIYA UĞRADI

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Eritre sularında, Yunanistan tarafından işletilen ve Liberya bayrağı taşıyan MT Sakız Aslanı adlı ham petrol tankerine bir insansız yüzey gemisi (USV) ile saldırdıklarını açıkladı. Tanker zarar gördü ancak yardım talebinde bulunmadı. CENTCOM ayrıca gemide herhangi bir yaralanma olmadığını belirtti.Yemenli Husiler, Kızıldeniz'de Rusya'dan Çin'e bitkisel yağ taşıyan ve İsrail'e ait Panama bayraklı MT Bentley I adlı tanker üzerinde bir dizi saldırı düzenledi. CENTCOM'a göre, Husiler bu saldırıda bir insansız yüzey aracı (USV) ve iki küçük bot kullanarak hareket etti. Şu ana kadar herhangi bir zarar veya yaralanma rapor edilmedi.Husiler daha sonra Yemen topraklarından MT Bentley I'e gemisavar balistik füze (ASBM) ateşledi. Şu ana kadar herhangi bir zarar veya yaralanma rapor edilmedi.

Yunan gemisi vuruldu herkes şokta! Husiler'den kritik operasyon - Resim : 2

İMHA EDİLDİĞİ BİLDİRİLDİ

CENTCOM'a göre, son 24 saat içinde ABD Merkez Komutanlığı güçleri, bunlardan üçü Kızıldeniz'de ve ikisi Yemen'in Husi denetimindeki bölgelerde olmak üzere toplam beş Husi insansız hava aracını (İHA) başarılı bir şekilde imha etti.Açıklamada belirtildiğine göre, bu İHA'ların ABD'ye, koalisyon güçlerine ve bölgedeki ticaret gemilerine doğrudan bir tehdit oluşturduğu tespit edildi. CENTCOM, bu önlemlerin seyrüsefer özgürlüğünü korumak ve uluslararası sularda güvenliği artırmak amacıyla alındığını vurguladı.

Kaynak: TR Haber