Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yunanistan’da 6 Türk’e kanlı pusu: Sahte fransız kimlik, Alman plaka!

Yunanistan’ın Atina şehrinde gerçekleşen ve 6 Türk’ün yaşamını yitirdiği saldırıda kurbanların, İtalya’da tutuklanan Barış Boyun’un liderlik ettiği “Ölüm Çetesi”nin üyeleri olduğu belirlendi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Atina’nın 43 km dışındaki popüler turistik bölge Artemida’da gerçekleşen olayda, sahte Alman plakalı bir Ford otomobil içerisinde bulunan 6 kişiye saldırı düzenlendi. Araçtaki bütün kişiler Türk’tü. Yunan yetkililer durumu hızla Türk Konsolosluğu’na bildirdi. Arabada bulunan kişilerin Barış Boyun’un çetesinin üyeleri olduğu anlaşıldı.

İZİNİ KAYBETTİRDİ

Hürriyet gazetesinde yer alan haberde, saldırıda hayatını kaybeden Doruk Ersu Büyüktunç’un İstanbul polisinin radarında olduğu ve daha önce bir operasyonda son anda kaçarak izini kaybettiği belirtildi. Aynı çete üyelerinden Oğuzhan H. ise sınırda yakalandı. Diğer çete üyeleri Abdurrahman Tekru, Ozan Kaan Tozlu, Barış Çağan, Ömer Kanza ve Burak Tahmaz’ın da saldırıda öldüğü tespit edildi.

YUNANİSTAN’A YÖNELDİLER

Barış Boyun, uyuşturucu ticaretinde yaşanan paylaşım sorunları sonucu İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde adını duyurmuş ve peş peşe saldırılar düzenlemeye başlamıştı. Çetenin üyeleri arasında terör suçlarından sabıkası olanlar da bulunuyordu. İstanbul’da düzenlenen bir operasyonla 131 çete üyesi gözaltına alındı. Polisin yoğun baskısıyla yurtdışına kaçan çete üyelerinden bazıları farklı ülkelerde yaşanan çatışmalarda öldü. Çetenin yurtdışına kaçışında başta Gürcistan olmak üzere farklı güzergahlar kullandığı, ancak polisin bu yolları tespit etmesi üzerine Yunanistan’a yöneldikleri anlaşıldı.