Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yurt dışından telefon alan artık servet ödeyecek! 2024 IMEI ücreti belli oldu!

Yeniden değerleme oranı belli oldu. Bu da 2024 IMEI ücretini ortaya çıkardı. Başka bir deyişle, yurtdışından alınan telefon harcına zam geliyor. İşte 2024 IMEI ücreti…

Yeniden değerleme oranı belli

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı değerleme oranını bildirdi. Belirlenen yeniden değerleme oranı, Resmi Gazete’den duyuruldu. Gelir İdaresi Başkanlığı, yeni oranı Vergi Usul Kanunu Tebliği’yle açıkladı. Resmi Gazete’den yayımlanan bu tebliğ, 2024 yılı harçlarını da belirleyecek.

Açıklanan yeniden değerleme oranı, birçok kaleme zam getirecek. Bu kalemlerden biri de telefon harcı olacak. Yurtdışından alınan telefonlar için ödenen bu harç, yeni oranca zamlanacak. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayınladığı tebliğleyse, gelecek olan zam netleşmiş oldu.

IMEI ücreti olarak da bilinen telefon harcına gelecek zam netleşti. Gelir İdaresi Başkanlığı, yeniden değerleme oranında değişiklik duyurmadı. Ekim enflasyon rakamlarıyla netleşen oran, IMEI ücretlerindeki artışın habercisi oldu. Peki IMEI kayıt ücreti ne kadar, kaç TL? 2024 telefon harcı ne kadar? İşte 2024 IMEI kayıt ücreti…

IMEI KAYDI İÇİN HARÇ ÜCRETİ ARTIYOR

Gelir İdaresi Başkanlığı, yeniden değerleme oranında Erdoğan’ın değişikliğe gitmediğini duyurdu. Böylece oran yüzde 58,46 olarak kesinleşti. Bu da vergi, harç ve cezalar için zammı işaret ediyor. Zam alacak kalemlerden biri de telefon harçları oldu. Yurtdışından gelen telefonlar için ödenen bu harç, 2024’te artacak.

Bilindiği üzere, yurtdışından yolcu beraberi getirilen telefonlar için harç alınıyor. Bu harçla telefonun IMEI kaydı yapılıyor. Bu harç ocak ayında 6 bin 91 TL olarak belirlenmişti. Temmuz ayında ise 20 bin TL’ye çıkmıştı. 2024 yılı için harç ücreti 31 bin 692 TL olacak.

IMEI KAYDI İÇİN 120 GÜN SÜRESİ BULUNUYOR

2024 yılına zamlı girecek IMEI kaydı için bazı şartlar var. IMEI kaydını Türkiye’de yaptırabilmek için pasaport şart tutuluyor. Daha doğrusu BTK, son 120 günde yurtdışı çıkış girişi istiyor. Dolayısıyla son 120 günde yurtdışına gitmiş olanlar bu kaydı yaptırabiliyor. BTK’ya başvurular e-Devlet’ten yapılabiliyor.

BTK’ye internet üzerinden yapılan telefonla başvuru süreci başlıyor. Onaylanan telefonların kaydı BTK’ca yapılıyor. Bu da Türkiye’de telefonunun kullanılabilirliğini sağlıyor. Aksi halde 120 gün sonra telefon kullanıma kapatılıyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu
Sıradaki Haber TÜPRAŞ’ın beklediği haber geldi! Uluslararası karar açıklandı