YURTDIŞI HARÇ PULU TEMMUZ ZAMMI SON DAKİKA: Yurtdışı Çıkış Harcı 2024 Ne Kadar Oldu? Yurtdışı Harç Pulu Temmuz Zammı

Seyahatlerini planlayan vatandaşların merakla beklediği yurtdışı çıkış harcı 2024 güncellendi. 6 aylık enflasyon oranının açıklanmasıyla gözler yurtdışı harç puluna çevrildi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler temmuz ayında geçerli yurtdışı harç pulu açıkladı. İşte bundan sonra ödenecek yurtdışı çıkış harcı 2024..

YURTDIŞI HARÇ PULU TEMMUZ ZAMMI SON DAKİKA: Yurtdışı Çıkış Harcı 2024 Ne Kadar Oldu? Yurtdışı Harç Pulu Temmuz Zammı

Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği yurtdışı çıkış harcı 2024 belli oldu. Yurtdışına çıkış yapacak olan vatandaşların beklediği yeni rakam netleşti. Mevcutta 150 TL olan yurtdışı çıkış harcı son dönemde rekor zamla 1500 TL'ye çıkacağı iddia edildi. Sosyal medyayı ayağa kaldıran gelişmenin ardından son dakika gelişmesi duyuruldu. Merakla beklenen yurtdışı harç pulu açıklaması yapan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler temmuz zammını açıkladı. Peki, yurtdışı harç pulu ne kadar harcı 2024? İşte yanıtı..

TEMMUZ YURDIŞI ÇIKIŞ HARCI NE KADAR OLDU?

16 Temmuz Salı günü açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Diğer taraftan yurt dışına çıkış harcını da makul bir seviyeye artırıyoruz. 500 TL olarak belirliyoruz. Böyle harç tutarı yeniden değerleme oranı ile artırılacaktır" diyerek yurtdışı çıkış harcının 500 TL olduğunu duyurdu. Temmuz ayından itibaren yurtdışına çıkış yapacak olan vatandaşlar yurtdışı harç puluna 500 TL ödeme yapacak.

YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI KAÇ GÜN GEÇERLİ?

Yurt dışı çıkış harcı kaç gün geçerli merak eden vatandaşlar için hemen söyleyelim ki pulun belirli bir geçerlilik süresi dekont üzerindeki tarihten itibaren bir ay olarak biliniyor. Banka ve online kanallar üzerinden alınan yurtdışı çıkış harcı işlemlerinde 1 ay süre ile kullanılmayan harçlar için ileriki seyahatlerde yeniden harç ödemesi yapılması gerekiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ