Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yüzdeki tüylenmenin öyle nedenleri var ki duyanlar şaştı kaldı: Sebep, içtiğiniz kahve bile olabilir

Kadınların en önemli sorunlarından biri yüzde meydana gelen tüylenmedir. Tüylenme, kullanılan ilaçlar ya da hormon bozukluklarından ileri gelebilir. Ancak yüzdeki tüylenmenin hiç bilinmeyen nedenleri de var. İşte o nedenler…

Kadınların en önemli sorunlarından

Yüzde çıkan tüyler ve sert kıllar, kadınlar için bezdirici bir sorundur. Tüyler, epilasyon ve ağda gibi farklı yöntemlerle alınabilir. Ancak bazı kadınlar, hızlı uzayan tüyleri nedeniyle sık sık ağda yapmak zorunda kalır. Tüylerin hızlı bir şekilde uzamasına neden olan pek çok durum var.

Gerekli tedbirleri aldığınız takdirde tüylenme hızını azaltabilirsiniz. Bu sayede sık sık ağda yapmaya gerek kalmaz. Tüylenme problemini hafifletmek isteyenler, uzmanların altı önerisini dikkate alabilir. Yaşam tarzı, beslenme biçimi ve çeşitli durumlarda bazı değişiklikler yapıldığı takdirde yüzdeki tüylerde azalma da meydana gelebilir.

BPA MARUZİYETİ AZALTILMALIDIR

Günlük hayatta sıklıkla maruz kalınan maddelerden biri BPA’dır. BPA, özellikle marketler tarafından verilen alışveriş fişlerinde bulunur. Ayrıca su kaplarında, tuvalet kağıtlarında da bu madde yer alır. BPA içeren ürünlere temas etmemek ve BPA içermeyen kaplar kullanmak, alınabilecek tedbirler arasındadır.

HAREKETİ ARTIRMAK VE SAĞLIKLI BESLENMEK GEREKLİ

Hareketsiz bir yaşam tarzına bağlı olarak aşırı kilo alanlarda kıllanma daha yoğun görülür. Bu nedenle hareketli bir yaşam sürdürmek önemlidir. İlk olarak hafif tempolu yürüyüş yapılabilir ve ardından daha yoğun bir egzersiz programına geçilebilir. Beslenme süreci de tüylenmenin engellenmesinde önemlidir. Somon ve uskumru gibi yağlı yapıda olan balıklar, testosteron seviyesini yükseltir.

Kahve içmek, pek çok kişi için vazgeçilemez bir alışkanlıktır. Ancak ölçüyü kaçırdığınız takdirde tüylerinizde artış olabilir. Bu nedenle tüy problemi olanların, kahve tüketimini azaltmasında fayda vardır.

STRES, TÜYLENMEYİ ARTIRIYOR

Stres, tüylenmeyi tetikleyen nedenler arasındadır. Uykusuzluk da bu durumun nedeni olabilir. Her gün en az 8 saat uyumak gerekir. Düzenli ve stresten uzak bir yaşam, tüylerinizden kurtulmanıza yardımcı olur.

Tüylerinizi almak için tercih ettiğiniz yöntemler de önemlidir. Jilet ve tüy dökücü gibi ürünler, kıllanmayı artırır. Ağda ve lazer gibi yöntemler, daha kalıcı çözüm sağlar.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD)
Sıradaki Haber Bir tütün ürününe daha zam geldi