Z kuşağına yeni istihdam paketi; Tarım ve hayvancılık

Berkan Aslan

Berkan Aslan

Tüm Yazıları

Bildiğiniz üzere, pandemi sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Her şey daha beter hale geldi. Üretim azaldı, tüketim arttı. Dolar , euro , altın , gümüş fiyatları arttı. İş alanları daraldı. Uluslararası savaşlar, depremler , sel felaketleri, siyasi takışmalar, emekli maaşları, asgari ücret, genel ve yerel seçimler.

Bütün bu olumsuzluklar yaşanırken bu süreçten hemen hemen en çok etkilenen de sanırım Z kuşağı gençlerimiz oldu. İstahdam da daralma, geleceğe umutsuz bakış açısı ve karamsar bir psikoloji.

2024 yerel seçimlerine bir bir ay kaldı. Seçimlerin hemen akabinde umut ediyoruz ki , tarım ve hayvancılığa gerekli yatırımların yapılması ve yeni istihdam paketlerinin açıklanması ülkemizin refahı açısından çok önemli bir karar olacak. Ne yaparsak yapalım bir türlü düzlüğe çıkamıyoruz maalesef. Her geçen gün alım gücündeki düşüş yüzünden bir an önce tarımın ve hayvancılığın kalbi olan bu toprakları canlandırmamız gerekiyor.

Bu süreçte zeki, araştırmacı, çalışkan olan yaş dilimi yani Z Kuşağına özel reform paketlerinin hayata geçirilmesini istiyoruz.

Bu zamana dek zaten açıklanan teşvik paketlerinin bir kısmı art niyetli kişiler tarafından boş yere alındı. Ve maalesef ki iflas ettirildi. İflas ettirildi diyorum çünkü amaç zaten belliydi. Teşvik ile milyonları alıp iflas etti gösterilip paranın üzerine yatmaktı.

Hükümetin bir an önce girişimci ruhlu gençlerimize özel kurs paketleri oluşturarak, 3 aylık, 6 aylık eğitimler ile alanında uzman çiftçilerimizden, besicilerimizden ders alarak sınavlara girmeleri sağlanmalı ve başarılı olanlara teşvik paketleri verilmelidir.

Yıllar önce bir çok teşvik bölgesi oluşturulmuş ve her önüne gelene milyonlarca Türk lirası dağıtılmıştı. Denetim mekanizması olmadığından devletimiz zarara uğratılmıştı.

Şimdi ise sırf bu alanda özel denetmenler göreve getirilerek gençlerimiz sürekli denetime tabii tutulmalı. Ve 7/24 destek almaları sağlanmalı.

KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR CÜMLESİNİ ATATÜRK BOŞ YERE SÖYLEMEMİŞ.