Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zafer Mutlu ekonomi üzerinden yüklendi! “Seçimlerde ders vermeyi öğrenmek zorundayız”

Ekonomi üzerinden iktidara ve yerel belediyelere tepki gösteren Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu vatandaşa da öneride bulunarak, “Seçimlerde ders vermeyi öğrenmek zorundayız” dedi

Ekonomi üzerinden iktidara ve

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu bugün partisinin İzmit İlçe Başkanlığında haftalık olağan basın toplantısı düzenledi. Ülke ve kent gündemini değerlendiren Mutlu, ekonomi ve israflar üzerinden hükümete yüklendi. Yerel yönetimlerde tasarruf tedbiri görmediklerini ifade eden Mutlu, “İsraftan taviz verilmiyor. İlimizde belediyeler özelinde tasarrufa yönelik adımlara maalesef şahit olamıyoruz” dedi. 

“NAS’A BAKILMADAN ÇÖP’E ATILDI”

Yaşanılan ekonomik yıkımının sorumlusu 21 yıllık AK Parti iktidarıdır diyen Zafer Mutlu, “Gözlerdeki ışıltı modeli NAS’a filan bakmadan bugün çöp kutusuna atılmıştır. İthal kurtarıcılara teslim edilen ekonomi, artık zam ve vergi bombardımanıyla milleti nefes alamaz hale getirmiştir. Hemen her konuda dün söylediğinin tersini yapan Cumhurbaşkanına, onun için Dünya Geri Vites Lideri demekteyiz.

 “MİLLET İTİBARI VURGUSU”

Ama bedel ödettiğiniz bu millet elbette bunun hesabını soracaktır. Yakın tarih de yine sayın Cumhurbaşkanı bakın ne demiş; “Para, tıpkı bayrak gibi, tıpkı milli marş gibi bir ülkenin gücünü, itibarını, bağımsızlığını simgeler. Paranın itibarı milletin itibarıdır” Yani demiş oluyor ki, paranın değerini düşüren milletine ihanet etmiş olur. Ve yine diyor ki; ‘beceriksiz ekonomik politikalarla ve paranın değerini dünyanın en son sıralarına indirmekle milletin itibarı yok edilir.’ Baştan sona doğru cümleler elbette bunlar. Yanlış olan bu cümleleri söyledikten birkaç yıl sonra, yönettiği ülkenin parasının pula dönüşmesidir.  

“DAHA NE YAŞANMASI GEREKİYOR”

Şampiyonlar ligi kupa finali için ülkemize gelen yabancıların bir iki gün için bozdurdukları paralarının karşılığında cüzdana sığdıramadıkları Türk liralarını sosyal medyadan alaycı tavırlarla paylaşmalarına mesela ne demektedir? Vatandaş olarak biz her gün gelen akaryakıt zamları ile boğuşurken, bulunamayan ilaçlarla, bulunana da gelen zamlarla çaresiz kalmışken, ekmek gibi temel gıdalar için bile cüzdana bakmaya korkarken beş paralık edilen itibarımız acaba umurlarında mı? Bütün samimiyetimle Cumhur İttifakını destekleyen kardeşlerime sesleniyor ve diyorum ki; Ekonomik çöküşün mimarının Erdoğan olduğunu görmek için bu ülkede daha ne yaşanması gerekiyor? 

“YAP İŞLET LÜPLET”

1150 odalı sarayın mihmandarının ülkeyi soktuğu borcun bu yılki faiz ödemesi 1.173 trilyon TL iken, Yap İşlet Lüplet projelerinin yani geçmediğimiz köprünün, kullanamadığımız otoyollar ve hava limanlarının bu yılki ödemesi 79 milyar TL iken vatandaşı tasarrufa teşvik, sizce de akıl tutulması değil midir arkadaşlar? Hani Gabar’daki petrolümüz? Hani Karadeniz’deki doğalgazımız? 2 yıl önce 100 TL olan 12 kg.lık mutfak tüpünün 480 TL’ye yükseldiğinden haberiniz var mı sizin? 2 yıl önce 7,5 TL olan benzin bugün 36 TL’yi aştı, farkında mısınız? Millete galiz küfrüyle meşhur Mehmet Cengiz Efendi Hazretlerini, yeşili ranta kurban etme azmi dolayısıyla Akbelen Ormanından çok daha değerli addedenlerden bu milleti düşünmesini beklemek safdillik değil de nedir arkadaşlar? 

“KİRALIK ARAÇLARIN AZALDIĞINI GÖRMEK İSTİYORUZ”

Belediyelerde sürdürülebilir yönetim için elzem olan kaynak oluşturma çalışmalarına kafa yorulmuyor. İsraftan taviz verilmiyor. İlimizde belediyeler özelinde tasarrufa yönelik adımlara maalesef şahit olamıyoruz. Mesela hemen ek bütçeye sarılan belediye yönetimlerinin kaçının kiralık araçları azalttığını görmek istiyoruz. Akaryakıt zamları ve Büyükşehir Belediyesinin taahhütleri geciktirmesi dolayısıyla 65 yaş üstünün toplu taşımada bedava seyahatinin sonlanacağının ilan edilmesi de bu günlerde emeklilere bir başka şoku yaşatmıştır. 

“DERS VERMEYİ ÖĞRENMEK ZORUNDAYIZ”

Sözün özü, vatandaş olarak bizler bizi canımızdan bezdiren bu kötü ekonomi yönetiminin, yolsuzluğun ve israfın son bulmasını istiyorsak şikayet etmek yerine hesap verilebilirlik ve şeffaflık ilkeleri kapsamında yöneticileri sigaya çekmeyi, vergilerimizin hesabını sormayı ve seçimlerde ders vermeyi öğrenmek zorundayız. Emeklilere seyyanen zam verilmeli diyen başta Bahçeli olmak üzere cumhur ittifakının liderlerinin meclisin yazın da çalıştırılması teklifinde olumsuz oy veya toplantıya katılmamak suretiyle çark etmelerini de bu millete anlatmak mecburiyetindeyiz” dedi.