“Zalim ile mazlum arasında tarafsız kalmak zulümdür”

Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, Filistin’de meydana gelen olaylar ile ilgili yaptığı açıklamada, “Zalim ile mazlum arasında tarafsız kalmak zulümdür” ifadelerini kullandı

“Zalim ile mazlum arasında tarafsız kalmak zulümdür”

Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, bugün partisinin İzmit İlçe Binasında haftalık olağan basın toplantısı düzenledi. Ülke ve Kent Günemini değerlendiren Başkan Mutlu Filistin’de meydana gelen olaylar neticesinde Türkiye’nin tavır alması gerektiğini ifade etti.

“KATİLE KATİL, ZALİME İSE ZALİM DİYEMEDİLER”

“Kalbimiz Mescid-i Aksa’da Atıyor” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Mutlu, “Filistin mücadelesini, medya ve sosyal medya propagandaları üzerinden okumaya çalışanlar elbette bizi anlayamazlar. Hırsıza hırsız, işgalciye işgalci, katile katil, zalime ise zalim diyemediler.1948’e giden yolu, 1948’den de günümüze kadar, üç çeyrek asırdır, İsrail’in gün be gün Filistin topraklarını işgal edişini, tüm dünya adeta seyretmiştir. Hırsıza hırsız, işgalciye işgalci, katile katil, zalime ise zalim diyemediler! Bunu diyemeyenler, mazlumu suçlu ilan etmekten ise hiç çekinmediler, hiç utanmadılar. İsrail’in Tarihi, Aynı Zamanda Katliamlar Tarihidir. İsrail’in tarihi, aynı zamanda katliamlar tarihidir.

“ZULÜMDÜR”

Birleşmiş Milletler kararlarını ve uluslararası hukuk kurallarını en çok çiğneyen ülke yine İsrail’dir! Zalim ile mazlum arasında tarafsız kalmak; zuldür ve zulümdür. Zalim ile mazlum arasında tarafsız kalmak; zuldür ve zulümdür. Yıllardır bu konuya dikkat çekiyoruz, dilimizde tüy bitti. Dünden bugüne coğrafyamızda her ne acı yaşanıyorsa bilinmelidir ki, BOP’tan yani Büyük Ortadoğu Projesinden bağımsız değildir. ABD, bölgemizde İsrail’e alan açmak için çeyrek asırdır oluk oluk kan ve gözyaşı akıtmıştır ve akıtmaya devam etmekte de kararlı gözükmektedir.

“HERKES SUSSA BİZ SUSMAYACAĞIZ”

Bir kez daha ve çok net olarak ifade ediyoruz ki, amaç BOP ve nihai hedef Türkiye’dir. Dün Irak’ta, bugün de Filistin’de yaşananlar, Türkiye’yi teğet geçecek şeyler değildir. O nedenle Filistin de, Filistin’den ibaret değildir, bu böyle bilinmelidir. Zulüm Karşısında Herkes Sussa da, Biz Susmayacağız. Muhterem arkadaşlar, İnancımız ve tarihi sorumluluğumuz gereği, zulüm karşısında herkes sussa da, biz susmayacağız! Mazlumlara herkes sırt çevirse de, biz her daim mazlum Filistin halkının yanında saf tutmaya devam edeceğiz. Herkes bilmelidir ki, bizler, haklı mücadelelerinde Filistin halkının yanındayız, yanlarında olmaya da devam edeceğiz.

“BU İŞİN DOĞUSU BATISI YOK”

Bu Ateş Eninde Sonunda Herkesi Yakar. İsrail ve hamileri, bu zulme son vermek zorundadır. İsrail ve onun zulmüne sessiz kalarak ortak olanlar, bu ateşin eninde sonunda kendilerini de yakacağını bilmelidirler. Filistin özgür olana dek, bölgemizde hiçbir ülke kendi özgürlüğünü garanti altına almış sayılamaz. Filistin huzur ve barışa kavuşana dek, yeryüzü üzerinde kalıcı bir barış asla sağlanamaz. Bu işin doğusu batısı yoktur! Bu meselenin çözümü için hiç kimse kendi kafasına göre farklı yılları da milat kabul etmesin!

“TÜM İLİŞKİLER ASKIYA ALINMALI”

Adeta dünyanın en büyük açık hava hapishanesine dönüştürülen Gazze’deki abluka bir an evvel kaldırılmalıdır. Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatını acilen toplantıya çağırmalı ve bu kez kuru bir bildiri değil, kalıcı çözüm olacak yaptırımlar devreye alınmalıdır. İsrail’in Normali İşgaldir, Katliamdır, Zulümdür. Bir kez daha görülmüştür ki, İsrail’le bu şartlar altında “normalleşmek”, anormalleşmektir! Zira İsrail’in normali işgaldir, katliamdır, zulümdür! Normali bu olanlarla “normalleşme” sırasına girenler de akıtılan kan ve gözyaşının sorumluluğuna ortak olduklarını bilmelidirler. O nedenle başta Türkiye olmak üzere, İslam ülkelerinin tamamı İsrail’le tüm ilişkilerini askıya, yaptırımları ise gündemine almalıdır.

“MİTİNGE DAVET”

Biz Saadet Partisi olarak, elimizle düzeltebileceğimiz şeyler için değil elimizi, hatta tüm gövdemizi bu taşın altına koymakta kararlıyız. Bu amaçla, 15 Ekim 2023 Pazar günü, saat 14:00’da, İstanbul Maltepe Miting Alanında büyük bir miting düzenlemeye karar verdik. Bu miting, sadece bir etkinlik değil, milletimizin bir araya gelerek Filistin’in sesini yükselttiği, birlik ve beraberliğini gösterdiği tarihi bir an olacaktır. Bu çerçevede tüm vatandaşlarımızı “Özgür Filistin Mitingi”mize katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ