Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zam tarihi belli oldu: MTV, Trafik Cezası, Harçlar!

Yeniden değerlendirme oranıyla ilgili ceza ve harçlar için zam oranları netlik kazandı. Dünya gazetesi yazarı Naki Bakır, 2025 yılı vergi, ceza ve harç artış oranlarını değerlendirdi.

Yeniden değerlendirme oranıyla ilgili

Bakır, yeniden değerleme oranının yaklaşık yüzde 44 seviyelerinde olacağını ifade etti. Bu oran, her yıl başında sabit vergiler ile ceza, harç ve ücretlerin zamlanmasında temel alınıyor. Bakır, 2024 Ekim ayı enflasyon verilerinin 3 Kasım’da açıklanacağını belirterek, “Eylül sonu itibarıyla Yİ-ÜFE seviyeleri, 2025 yılı için geçerli olacak yeniden değerleme oranının yaklaşık yüzde 44 civarında olacağını işaret ediyor” diye konuştu. Bu durumda, 2025 yılında çeşitli vergi ve harçlarda, 2024’e kıyasla bir artış bekleniyor.

‘HEDEFLENEN ENFLASYONUN ÜZERİNDE’

Yeniden değerleme oranı, Vergi Usul Kanunu’nun mükerrer 298’inci maddesi uyarınca belirleniyor. Bu oran, her yıl ekim ayı sonunda Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi’nin (Yİ-ÜFE) yıllık ortalaması baz alınarak hesaplanıyor. Zam yapılacak alanlar arasında Emlak Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Damga Vergisi, özel iletişim vergisi, trafik cezaları ve çeşitli harçlar bulunuyor. 2025 yılı için öngörülen zamların, hedeflenen enflasyonun üzerinde gerçekleşmesi bekleniyor.