Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zam yağmuru ve esnafın yazarkasa krizi

Özellikle asgari ücrete gelen yüzde 34’lük zam ve en düşük memur maaşının 22 bin TL bandına çıkması sonrasında bu sabah bütün ürünlerde KDV artışına gidildi. İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, vergi zammına tepki gösteren isimler arasında yer aldı

Özellikle asgari ücrete gelen

Cumhurbaşkanı Kararı ile Katma Değer Vergisi’ne (KDV) artış ve maktu harçlara yüzde 50 zam yapıldı. KDV oranı yüzde 18 olan mal ve hizmetlerde yüzde 20’ye çıkarıldı. KDV oranı yüzde 8 olan sabun, şampuan, deterjan gibi ürünlerde ise yüzde 20’ye çıkarıldı. Ayrıca tüm harçlar yüzde 50 artırıldı. Diğer vergi ve harç artışları da Resmi Gazete’de yayınlandı. 

“DAHİYANE GÜNCELLEME”

Seçim sonrası döviz kurlarındaki artış ve ardı arkası gelmeyen zamlara tepki gelmeye devam ediyor.  Gelen zamlara bir tepki de İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel’den geldi. Zamma güncelleme diyenlere tepki gösteren Tamyüksel, “KDV’ye yapılan ZAM değil.. Sadece küçük bir GÜNCELLEME. Tamam onu anladık da peki kardeşim; Türkiye’de milyonlarca esnaf yazarkasa kullanıyor.  Bu KDV Oranı değişikliği sebebiyle şimdi tamamı servislere gitmek ve para ödeyerek, sizin dahiyane güncellemeniz dolayısıyla durduk yere Yazarkasalarına güncelleme yaptırmak zorunda kalmayacak mı?” dedi.