Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Zaman eylem zamanı, zaman grev zamanı”

Türk Metal Sendikası’nda örgütlü olan Federal Mogul Arslanbey Fabrikası işçileri vardiya değişiminde eylem yaptı. İşyeri temsilcisi Rüçhan Akmete yaptığı açıklamada eylem zamanının geldiğini ifade etti.

Türk Metal Sendikası’nda örgütlü

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde grev kararı alan ancak uygulama tarihlerini açıklamayan Türk Metal Sendikası kazanılmış haklarından vazgeçmeyeceklerini, eylemse eylem grevse grev yapacaklarını kaydetti. Türk Metal, örgütlü olduğu fabrikalarda vardiya değişimi sırasında eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. MESS ve işverenlerin uyarıldığı açıklamalardan biri de Federal Mogul Arslanbey Fabrikası oldu. İş yeri temsilcisi Rüçhan Akmete vardiya değişimi sonrası yaptığı açıklamada direneceklerini ifade etti.

“ZAMAN EYLEM ZAMANIDIR”

Akmete yaptığı açıklamada, “Geçen hafta, MESS’e bağlı işyerlerinde yaptığımız açıklamada, Son sözümüzü söylemiştik. Öyle anlaşılıyor ki artık sözün bittiği yere, Bıçağın kemiğe dayandığı noktaya gelmiş bulunuyoruz. MESS’in bu uzlaşmaz tutumu ve patronların vurdumduymazlığı karşısında Sendikamızın alacağı bütün kararların arkasında duracağımızı, Bununla da yetinmeyip, hakkımız olanı alana kadar direneceğimizi Bütün dünyaya ilan etmiştik. Evet, zamanı geldi. Zaman, eylem zamanıdır, Zaman, grev zamanıdır.

“ARTIK SIRA BİZE GELDİ”

Dün itibariyle, Metal emekçisinin güçlü kalesi Türk Metal Sendikası Grev kararı almıştır. Bununla da yetinmeyip, yarından itibaren bütün fazla mesaileri kaldırmıştır. Artık sıra bize geldi. Genel başkanımızın, Sözleşme masasındaki gücüne güç katmak, Alın terimiz için verdiği mücadeleyi desteklemek Ve kararlarının sonuna kadar arkasında olduğumuzu göstermek için, bir kez daha, bütün metal emekçileri adına buradan sesleniyoruz.

“HAKLARIMIZA GÖZ DİKİYORSUNUZ”

Eyy MESS, Sizin yüzde 60’lık zam teklifiniz Bizim taleplerimizin yanından bile geçmiyor. Biz ölümüne çalışırken, ölümüne üretirken, Siz bizi ölüme mahkum etmek istiyorsunuz. Ne sendikamız, ne de biz buna asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’de yaşanan ve bütün emekçilerin üzerinden Silindir gibi geçen enflasyon karşısında, Bize önerdiğiniz açlık ücretiyle de yetinmiyorsunuz. Bir de kazanılmış haklarımıza göz dikiyorsunuz. Bakın, buradan bir kez daha sesleniyoruz. Ne o masadaki alın terimizin karşılığından, Ne tamamlayıcı sağlık sigortamızdan, Ne de ikramiyelerimizden vaz geçeriz. Peki ne yaparız arkadaşlar?

“DİRENE DİRENE KAZANIRIZ” 

Direniriz! Direne direne kazanırız. Direne direne kazanırız. Arkadaşlar, Üretimden gelen gücümüzü kullanmak Bizim en doğal hakkımız. Elimizde bundan ve sendikamızdan başka Hiçbir şey yok. Başta genel başkanımız, Onun arkasında bizler Bugüne kadar nasıl başardıysak, Nasıl Türkiye’nin en iyi toplu sözleşmelerine imza attıysak, yine öyle olacak. Bu sözleşme Cumhuriyet sözleşmesi. Cumhuriyet gibi adına yakışır bir sözleşme olacak. Bir kez daha hep birlikte sesleniyoruz. Eylemse eylem, Grevse grev” ifadelerini kullandı.