Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zamla birlikte olmayan ilaçlar da gelmeye başladı

İlaç fiyatlarına yapılan ve bugün itibariyle uygulanmaya başlanan yüzde 30.5 oranındaki zammın ardından bir süredir eczane raflarında bulunamayan bazı ilaçlar da gelmeye başladı. Son gelen zamların ardından gündelik hayatta en çok kullanılan ağrı kesicilerin bile en düşüğü reçetesiz halde 50 TL’nin üzerine çıktı.

İlaç fiyatlarına yapılan ve

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1 Euro değeri Temmuz ayında yüzde 30,5 oranında artırılarak 14,0387 TL olarak belirlendi. İlaç fiyatlarına yapılan ve bugün itibariyle uygulanmaya başlanan yüzde 30.5 oranındaki zammın ardından bir süredir eczane raflarında bulunamayan bazı ilaçlar da gelmeye başladı. Son gelen zamların ardından gündelik hayatta en çok kullanılan ağrı kesicilerin bile en düşüğü reçetesiz halde 50 TL’nin üzerine çıktı.

“HER ZAM ÖNCESİ AYNI DÖNGÜYÜ YAŞIYORUZ”

Konuyla alakalı konuşan Şifa Eczanesi sahibi Eczacı Ali Rıza Cebeci, “Zam için biraz geç kalındı. Daha önce yapılması gerekiyordu. Biz ilaç olamadığı için ilaç satamadık, vatandaşlar da ihtiyacı olan ilaçları bulamadı. Zamdan önce piyasada ilaç sıkıntısı yaşanıyordu. Bazı depolar zam geleceğini tahmin ettikleri için piyasaya ilaç veremediler diye tahmin ediyoruz. En çok kullanılan ilaçlar her zam öncesi piyasadan yok oluyor. İlaç zammı bu sabah itibariyle uygulanmaya başlandı ve ne tesadüftür ki bu sabah itibariyle ilaçlar gelmeye başladı. Elimizde olmayan antibiyotik grupları da geliyor. Her zam öncesi aynı döngüyü yaşıyoruz. Tabi bunda kur dalgalanmasının da sebebi var. Zamlı ilaçları henüz vatandaşlar daha hissetmedi. Emeklilerin ilaçları katılım payından maaştan kesildiği için bir ay sonra fark edecek. Şuanda 50 TL’nin altında ağrı kesici kalmadı diyebiliriz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP lideri Özgür Özel'in çağrısıyla
Sıradaki Haber CHP’de İmamoğlu zirvesi sona erdi: Nasıl bir yol izlenecek?