Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zamlı Asgari Ücret Ne Zaman Yatacak? 2024 Yeni Asgari Ücret Zamlı Maaşı Ne Zaman Alacağız? Asgari Ücret Zamlı Maaş Hangi Ayda Alınır?

2024 asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklandı. Milyonlarca çalışanı direkt olarak ilgilendiren yeni zam oranı yüzde 49 oldu. Hayat pahalılığının arşa çıktığı dönemde yeni asgari ücret hesapları başladı. Yılbaşına sayılı gün kala zamlı asgari ücret ne zaman yatacak merak edildi. Peki, Asgari ücret zamlı maaşı ne zaman alacağız? Asgari ücret hangi ay zamlı alınacak? Ocak ayında zamlı maaş mı alınır? İşte yanıtı..

2024 asgari ücret 17

Zamlı asgari ücret ne zaman yatacak sorusuna yanıt arayan vatandaşlar araştırmaları hızlandırdı. 2024 yılında geçerli olacak yeni asgari ücret 17 bin 2 TL oldu. Bağ-Kur priminden, GSS ücretine, doğum ve askerlik borçlanmasından 65 yaş aylığına, stajyer ücretlerinden engellik maaşlarına, işsizlik maaşından, isteğe bağlı sigorta prim ödemeye kadar çok sayıda kalemi direkt olarak etkileyen yeni asgari ücret hesapları start aldı. İşçi eline geçecek parayı düşünmeye başlarken işveren de asgari ücret maliyeti hesabına girişti. 2024 yılında geçerli olacak 2024 asgari ücret hesaplaması yapanlar zamlı maaş ödeme tarihini merak etti. Peki, asgari ücret zamlı ne zaman yatacak? Asgari ücret zamlı maaş hangi ayda alınır? Asgari ücret zamlı maaş ne zaman? İşte 2024 zamlı asgari ücret alacağımız tarih..

ZAMLI ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN YATACAK? OCAK MI ŞUBAT MI?

Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan 2024 yeni asgari ücret belli oldu. Yüzde 49 oranında zam yapılan asgari ücret değişimiyle birlikte birçok sektörde güncelleme başladı. Asgari ücretle çalışanların yanı sıra diğer maaşlar için de hesaba katılacak yeni asgari ücret brüt 20 bin 2 TL 50 kuruş, net 17 bin 2 TL 12 kuruş oldu. İşsizlik maaşından engelli maaşlarına, geçici iş görmezlik ödeneğinden ev hizmetlerinde çalışanların primlerine kadar çok sayıda kalemi doğrudan etkileyen yeni asgari ücret kıdem tazminatında da değişiklik getirdi. 578,37 ABD dolarına denk düşen 2024 asgari ücret dolar grafiği incelendi. Bir yandan yeni asgari ücret işveren maliyeti hesabı yapılırken bir yandan da zamlı maaşların ocak mı şubat mı hangi ay yatacağı araştırıldı.

ASGARİ ÜCRET ZAMLI MAAŞ HANGİ AYDA ALINIR?

Asgari ücret 2024 zammı belli oldu. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret şubat ayında alınmaya başlayacak. Bazı kurum ve işletmelerde maaş ödemeleri çalıştıktan sonraki ay yapıldığı için 2024 zamlı maaşları şubat ayından itibaren alacağız. 31 Ocak 2024 tarihinden itibaren hesaplara yatmaya başlayacak olan yeni asgari ücret hususunda maaşını bu tarihten sonra alanlar için yeni ve eski asgari ücret farkı yatırılabilir. 2024 yeni asgari ücret ocak ayında çalıştıktan sonra şubat ayı başlangıcıyla hesaplarda olacak. Asgari ücrete 2024 yılı için tek zam yapıldı.