Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zamlı bayram ikramiyesini kim, nasıl alacak?

amlı bayram ikramiyesi ile ilgili merak edilen detaylardan birisi de kimlerin nasıl yararlanabileceği. İşte zamlı bayram ikramiyesinin yatacağı tarih ve diğer detaylar.

amlı bayram ikramiyesi ile

Yargı Paketi’ne eklenen yeni bir düzenleme ile emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi geldi. Tasarının yasalaşması sonrasında emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 3’er bin lira olmak üzere toplamda 6 bin lira bayram ikramiyesi ödenecek. Yasa kapsamında, emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi ve bu ikramiyeden kimlerin yararlanabileceği belirlendi. İşte detaylar:

TOPLAMDA 6 BİN TL

Emeklilere Ramazan Bayramı’nda 3.000 lira, Kurban Bayramı’nda ise 3.000 lira olmak üzere toplamda 6.000 lira bayram ikramiyesi ödenecek. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanacak. Dul ve yetim aylığı alanlara, hak sahiplerinin hisseleri oranında ikramiye verilecek. Örneğin, yüzde 50 hisse oranında ölüm aylığı alan bir kişiye 1.500 lira ikramiye, yüzde 75 hisse oranında alan bir kişiye ise 2.250 lira ödenecek.

RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMINDA

Emeklilik dilekçesini 1 Nisan 2024 tarihine kadar veren yeni emekliler de Ramazan ve Kurban bayramlarında 3’er bin lira bayram ikramiyesi alabilecekler. Bayram ikramiyeleri, 9 Nisan’da Ramazan Bayramı ve 15 Haziran’da Kurban Bayramı’nın hemen öncesinde emeklilerin hesaplarına yatırılacak. 3.000 liraya yükseltilen bayram ikramiyesinin gelecek dönemlerde yeniden artırılıp artırılmayacağına dair bir çalışma şu an için gündemde değil.