Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zammın böylesi! Araçlar garajlara hapsolacak… Motorin 44 TL’yi aştı

Geçtiğimiz yıldan bu yana dur durak bilmeden zamlanan akaryakıt fiyatları, milyonları şaşkına çeviren yeni bir gelişme ile gündeme geldi. Yetkililer, motorinin litre fiyatına yeni bir zammın yansıtılmış olduğunu bildirdi. Peki, akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…

Geçtiğimiz yıldan bu yana

Pandemi döneminde dalgalanmaya başlayan brent petrol fiyatları, ülkemiz sınırları içerisinde satışa sunula akaryakıt ürünlerinin fiyatlarında da değişiklikler yaşanmasına sebebiyet vermişti. O günden bu yana salgın kontrol altına alınmış olsa da farklı gelişmelerden etkilenerek yükselmeye devam eden akaryakıt fiyatları, araç sahiplerinin korkulu rüyaları haline geldi.

Çok değil kısa bir süre önce düzenlenen genel seçim döneminde 18 TL banından satışa sunulan akaryakıt ürünleri, seçimlerden bu yana ciddi değişikliler yaşadı. OPEC+ liderlerinin arz kısıtı kararları, dolarda ve altında gözlenen ani ataklar ve daha pek çok parametrenin etkisi ile arka arkaya zamlar alan benzin ve motorin fiyatları, yeni yılın başında da ÖTV zammından ötürü 2 TL birden arttı.

Yeni yıl zammının ardından birkaç kez daha güncellenen akaryakıt fiyatlarının ne zaman indirim ile müjdelenecekleri merak edilirken milyonları kahreden bir zam haberi daha geldi. Edinilen bilgilere göre motorinin litre fiyatı bir kez daha değişti.

MOTORİNE KALLAVİ ZAM

Uzun süredir zamlar ile duyurulan akaryakıt fiyatları tüketicilerin bütçelerinde deprem etkisi yaratmaya devam ediyor. Arka arkaya açıklanan artışların ardından indirim beklentilerinin karşılanmasını bekleyen tüketicilere, bugün bir kahredici haber daha verildi. Yetkililerden gelen açıklamalara göre motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 2 TL 57 kuruş tutarında zam geldi. Söz konusu zam pompaya yansıyarak motorinin tarihinde bir rekorun gözlenmesine yol açtı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI 13 ŞUBAT

Motorin zammının ardından benzin fiyatlarına da bir zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Güncel akaryakıt fiyatlarını merak edenler için ise 13 Şubat 2024 tarihli fiyatlar şu şekilde yayınlandı:

  • İstanbul benzin- motorin: 39,42 TL- 44,29 TL
  • İzmir benzin- motorin: 40,33 TL- 45,25 TL
  • Ankara benzin- motorin: 40,11 TL- 45.04 TL