Zara neden boykot ediliyor? Zara'ya büyük öfke! Zara hangi ülkenin, sahibi kim?

Zara neden boykot ediliyor? Zara'ya büyük öfke! Zara hangi ülkenin, sahibi kim?

Dünyanın önde gelen moda perakendecilerinden biri olan Zara, "The Jacket" adlı yeni kampanyasının tanıtım fotoğraflarıyla büyük bir polemiğe yol açtı. Markanın tanıtımında kullanılan beyaz ceset torbası, taşlar, molozlar ve Filistin haritasını andıran bir karton kesit, sosyal medyada büyük tepki çekti.

Zara, kampanyasını giysinin çok yönlülüğünü vurgulamak amacıyla yoğunlaştırılmış bir tasarım çalışması olarak tanıttı. Ancak özellikle beyaz ceset torbasını andıran görseller, markanın eski ve sadık müşterileri dahil birçok kişi tarafından "iğrenç" olarak değerlendirildi.

Sosyal medyada başlatılan boykot kampanyası, kullanıcıların markayı eleştirmelerine ve tepki göstermelerine neden oldu. Bir kullanıcı, "Bunu görünce ağzım açık kaldı. Ömür boyu boykot. Siz iğrenç şeytanlarsınız. Neye baktığıma inanamıyorum" ifadelerini kullandı. Başka bir kullanıcı da "20 bin insan öldürülüyor ve sizin onların ölümünü bir pazarlama yöntemi olarak kullanmanız normal mi? Sakın ortaya çıkıp bunu yapmak istemediğinizi söylemeyin… iğrenç" şeklinde tepki gösterdi.

Zara, henüz eleştirilere resmi bir açıklama yapmazken, markanın itibarı üzerindeki olası etkileri merakla bekleniyor. İspanyol merkezli giyim ve aksesuar markası olan Zara, dünya genelindeki 2.000'in üzerinde mağazasıyla biliniyor ve moda endüstrisinde önemli bir yere sahip. Kampanyanın olumsuz etkileriyle birlikte markanın nasıl bir tutum benimseyeceği de büyük bir merak konusu haline geldi.