Zekeriya Özak’tan sonra Elif Özak da bıraktı

Büyükşehir Belediyesi eski başkan vekili Zekeriya Özak İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan aday adaylığından çekilmişti. Bu gelişmenin ardından Elif Özak da görevini bıraktı.

Zekeriya Özak’tan sonra Elif Özak da bıraktı

İYİ Parti’den Kocaeli Büyükşehir adayı olarak açıklanan Zekeriya Özak geçtiğimiz haftalarda aday adaylığından çekildiğini açıklamıştı. Özak açıklamasında İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’a isim vermeden yüklenmişti.

'ANTİDEMOKRATİK YARIŞ' DEMİŞTİ

Zekeriya Özak yaptığı açıklamada, “Biz gayretle çalışırken gördük ki İYİ Parti Kocaeli yerel siyasetini 1 kişi yönlendirmeye çalışıyor... Böylesine adil olmayan, antidemokratik bir yarışta daha fazla bulunmak istemediğimden aday adaylığından çekiliyorum. Son genel seçimde alınan sonuç gibi önümüzdeki yerel seçimdeki muhtemel sonuç da en başta onun eseri olacaktır” ifadelerine yer vermişti.

YENİDEN MET ATANDI

Özak’ın görevini bırakmasından sonra eşi Elif Özak da partideki görevinden ayrıldı. Kasım ayında İYİ Parti Kocaeli İl Kadın Politikaları Başkanlığı görevine getirilen Özak’ın yerine bir kez daha Yasemin Met atandı. Met, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Sayın Kamuoyunun dikkatine… Genel Başkan Yardımcımız, Türkiye Kadın Politikaları Başkanı Sayın Ünzile Yüksel’in olurları ve Kocaeli İl başkanımız Sayın Nusret Acur’un takdiri ile Kocaeli İl Kadın Politikaları başkanlığına tekrar atanmış bulunmaktayım. Şahsıma olan teveccühlerinden dolayı başkanlarıma ve Kocaeli İl teşkilatıma gönülden teşekkür ediyorum.”