Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zekeriya Yapıcıoğlu: Öküz altında buzağı aramaya gerek yok

Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Nokta TV ekranlarına konuk oldu. Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın sorularını cevapladı. Yapıcıoğlu partilerinin Kürtçe dili üzerinden siyaset yürüttüğüne dair iddialar hakkında, “Öküz altında buzağı aramaya gerek yok” dedi.

Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya

Nokta Tv’de ekranlara gelen Furkan Çalışkan ile Seçime Doğru programın konuğu Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu oldu. Genel Başkan Yapıcıoğlu ülke ve kent gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

“FARKLI DİLLER BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ”

Son dönemlerde HÜDAPAR’ın özellikle Kürtçe dili üzerinden bir siyaset yürüttüğüne dair söylemlere cevap veren Yapıcıoğlu, “Bizim dillerimizin birbirinden farklı olması Allah’ın ayetlerindedir. Bu topraklarda kaç tane dil varsa hepsi muhafaza edilmeli. Hiçbir dilin kaybolmaması gerekiyor. Bu bizim zenginliğimiz.

“DİLLERE HASSAS YAKLAŞIYORUZ”

Batman belediye başkan adayımız farkındalık oluşması için bununla ilgili çalışmalar yaptı. Okullarda ‘ana dillerin seçmeli ders verilmesi şeklinde bir hizmet verilsin’ çağrısında bulundu. Bazı vekillerin bu çağrıyı karalamak için kötülemek için çıkışları oldu. Memleketimizde farklı farklı coğraflardan etnik kökenli insanlar var. Dillere hassas yaklaşmamızın bir nedeni var. Ayette de farklı diller ve farklı ırklar geçiyor.

“ÜLKELERİN ANA DİLİ OLMAZ”

Bu anlamda hangi dil olursa olsun, diller unutulmasın. Bunlar kavga etme sebebi değil. Orada yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 99’u aynı dili konuşuyor. Bu çağrının yapılması gayet doğal. Öküz altında buzağı aramaya gerek yok. Ülkelerin ana dili olmaz, insanların ana dili olur. Ana dil insanların yaşadıkları evde konuşulan dildir. Bu da Kürtçe dili üzerinden siyaset yürüttüğümüz anlamına gelmez” dedi.

Konuğumuz Yapıcıoğlu! CHP ile ittifaka ne dedi?

Zekeriya Yapıcıoğlu: Erbakan ile birkaç kez görüştük

Sokak köpeği sorununa ‘itlaf’ çözümü! “Belediyeler sineklere de müdahale ediyor”

Zekeriya Yapıcıoğlu projelerini Nokta TV’de anlattı