Zeki Aygün ‘işin sahibine hesap verdi’

Görevdeki 4 yılını değerlendiren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, yaptığı ve yapmayı planladığı projelerden bahsetti. “İşin sahibine hesap verdik” diyen Aygün’ün yapılacak projelerde “Önümüzdeki dönem yapacağız” demesi dikkatlerden kaçmadı

Zeki Aygün ‘işin sahibine hesap verdi’

2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Derince Belediye Başkanı Seçilen Zeki Aygün, görevdeki 4’üncü yılını değerlendirdi. Yenikent Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Mehmet Akif Yılmaz ve Veysel Tipioğlu, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Derince Belediye Başkanı Hamza Şayir, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Önceki Dönem Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, MHP Derince İlçe Başkanı Yener Aykurt, AK Parti İl Eski Başkanı Abdullah Eryarsoy, Muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“41 VAAT 50 PROJE”

Derince Halkı hizmet için 5 yıl görev verdi. Projeleri işin sahipleri ile paylaşmak için bir araya geldik. 41 proje vaad etmiştik 50 proje yaptık. 9 projemiz devam ediyor planlanan da 15 projemiz var. İnşallah onları da önümüzdeki dönem ya yaparız ya da yapılır. Gençlik için ilk projemiz Abdullah Olçok Gençlik merkezimiz. 7’den yetmişe hizmet eden bir yer. 4 yıllık süreçte en çok çocuklarımıza yönelik projeler yaptık. 17 yaşında yaşındaki çocuğunu madde kullanımında kaybeden bir babanın feryadı üzerine sokakta çocuklarımızı kurtarmak için spor tesisleri yaptık.

“62 DAİRE KAZANDIK”

Yüzme bilmeyen çocuk kalmasın projemiz var. Yüzme havuzlarında 2 bin 500 çocuğumuza yüzme öğrettik. Gelir gelmez yapmış olduğumuz Araptepe Kentsel DÖnüşüm Projesi var. Burası 10 dönüm kapalı alan. Çok güzel bir tesis haline getirdik. Belediyemiz 62 daire kazandı bu projeden.

“ÇENESUYU REKABET EDİYOR”

Gıda, Tarım ve Hayvancılığa yönelik projelerimiz oldu. Aspir yağı ile tarımsal kalkınma projesi başlattık. Mısır kurutma tesisi kurduk. Pastörize süt tesisinde sütleri pastörize edip tesislerimizde sunuyoruz. Pastörize edilmeyecek kalitedeki tesislerde kaşar peyniri üretimini düşünüyoruz. Çenesuyunu Cumhurbaşkanımıza sunmuştuk. Kendisi cam şişeye koy öyle getir demişti. Biz de öyle yaptık. Osmanlı Sarayına Çenesuyu giderdi şimdi ise Külliyeye Çenesuyu gidiyor. Çenesuyu fabrikasını büyüttük. Piyasada rekabet edecek hale getirdik.

“HER AY ÜRÜN TEMİN EDİLİYOR”

Sosyal ve kültürel çalışmalarımız devam ediyor. Vefa hattımızı gelir gelmez kurmuştuk. 65 yaş üstü kronik hastalara hizmet götürdük pandemi sürecinde . Sosyal hizmetlerde sıcak yemek, mutfak tüpü, hasta bezi gibi ürünler her ay temin ediliyor. Ailelerin faturaları ödeniyor. Bu konuda Büyükşehirimizin de malzeme desteği oluyor.

“GLUTENSİZ GIDA PROJESİ”

İşveren ile iş arayanlar arasında havuz olduk. 10 bin aileye psikolojik danışmanlık yaptık. Glutensiz gıda projesini gelir gelmez yaptık. Yelken Kafede mutfağını kurduk. Glutensiz buğdayı köylerde ektirdik. Bu buğdayın ekonomik değeri diğer buğdaylardan daha fazla. Gez Gör projemizde vatandaşımızı gezdiriyoruz.

Çözüm masası kurduk. Mazeret değil çözüm üretiyoruz. Kadın Emeği merkezlerinde kadınlarımız kazanç sağlıyor. Sünnet Şöleninde 311 çocuğumuza sünnet yaptık. Yaşam alanı projelerimizde Tahtalı Göletimizi düzenledik. Burası çamur alandaydık. İnsanlar başkanım burayı yaparsak bizi buraya bedava sokma dedi, bedava yaptık. Alana Bungalov evler ve taş evler yaptık.

Eski stadyumun olduğu yerde millet bahçesi tamamlandı ve kullanıma hazır. 40 Dönüm sağlıklı yaşam alanı hazırladık. Tarihi gar binamızı 4 bin 500 kitaplık bir kütüphane haline getirdik. Balıkçı İskelesi sözümüzü tuttuk. DERMEK kurslarında 8 bin kursiyer el emeği ürünler üretiyor. Öğrenci destek projelerinde talep üzerine öğrencilere istedikleri kursları veriyoruz. 27 sokakta aydınlatmaları led haline getirdik.

devam eden projelerimiz var. Deniz Mahallesi kentsel dönüşüm projemiz devam ediyor. Ayın 27’sinde TOKİ üzerinden ihale yapılacak. Bakanlık ile vatandaş arasında köprü olduk. Yıkımını da biz yaptık. Güzel bir yer haline gelecek. Vatandaşın oluru şart. D100 bağlantı yolu kavşağı devam ediyor. Kaşkaldere kavşağı projesi hazırlandı. 44 evler sapağındaki yük azalmış olacak.

YENİ İHALE YAPACAĞIZ

Ağız ve Diş Hastanesinde çalışmalar devam ediyor. Hoca Ahmet Yesevi Camii’ni önümüzdeki bayram namazına yetiştireceğiz. Belediyemizin binası bize yetmiyor. Bütün personelimiz bir arada toplamak için kongre merkezi projesini belediye hizmet binası olarak dönüştürmek istedik. Büyükşehirimizin desteği ile yapıyoruz. Maliyetlerin artması nedeni ile müteahhit işi bıraktı. Yeniden ihale yapacağız.

PLANLANAN PROJELER!

Projeler hazır, yeri hazır sadece finansman ihtiyacı var. Biri hayvan satış yeri. Anadolu'dan insanlarımız geliyor. Kadırgada yıkanacak yer yok, kalacak yer yok. Misafirhanesi, kesimhanesi var. Projesi hazır ve finansmana ihtiyaç var. Sabancılar Caddesinde bulunan okul yıkılıyor. Hem trafik yükünden hem de tehlikeden korumak için başka bir arazimize yönlendirdik. Sabancı okulunda yüksekokul kazandıracağız. Her şey hazır sponsor arıyoruz. 500 dönüm araziyi imara açıp müteahhite verip belediyeyi paraya boğabilirdim ama ilçenin geleceğini düşünüyorum. Eğitime önem veriyoruz.

İHALE İPTAL EDİLDİ

Modern Küçük Sanayi sitesi projesi de hazır. her şey hazır. İhaleye Çıkacağız. Ne yazık ki anamuhalefet partisi imar değişikliğinden dolayı işi durdurdu. Bize en fazla 1 buçuk yıl kaybettirir. Çınarlı Kapalı Pazarı projemiz var. İki mahallemizin sorununu çözmüş olacağız.

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM HEDİYE EDECEĞİZ”

Çenedağı Geriatri Projesi var. Avrupa Birliğine müracaatimizi yaptık. Desteği alırsak hayata geçireceğiz. Çenedağ Doğa Parkı projemiz var. Bu proje hazır. Büyükşehirimize sundum. Önümüzdeki dönem yapılabileceği söylendi. Çenedağ Spor Merkezi projesi var. Bölgeyi ranta çevirebilirdim ama spor önemli. Önümüzdeki dönem hediye edeceğiz. Sokak hayvanları barınma ve tesis alanı projemiz de planlanan projeler arasında.

“İŞİN SAHİBİNE HESAP VERDİK”

İşin sahibi Derince’nin insanı biz hesap verdik siz de çevrenize duyurursunuz. Yapacağımız projelerin altyapısı hazır sadece kaynak lazım. Deprem sonrası bir çok kaynak 11 ilimize aktı. Yapılmaması ile ilgili anlayış göstermek lazım. Kendimizi değil karşımızdaki insanı düşünürsek insanlığımızı yerine getirmiş oluruz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ