Zelenskiy’den Trump açıklaması : Beraber çalışmak zor olacak

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD'de Trump'ın yeniden başkan olması durumunda onunla çalışmanın güç olabileceğini belirtti.

Zelenskiy’den Trump açıklaması : Beraber çalışmak zor olacak

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD'deki yönetim değişikliklerine rağmen yeni yönetimle çalışmak zorunda olduklarını ve bu desteğe ihtiyaç duyduklarını vurguladı. İngiltere'deki Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'ne katılan Zelenskiy, BBC'ye verdiği röportajda, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın başkan yardımcısı adayı olarak "Ukrayna'da ne olduğunu önemsemiyorum" diyen James David Vance'ı göstermesiyle ilgili bir soruya yanıt verdi. Zelenskiy, "Belki de Ukrayna'daki durumu anlamıyordur. Yeni yönetimle çalışmak zorunda olacağız. Onların desteğine ihtiyacımız var. Bu zor olacak ama zorlu işlerden çekinmiyoruz" şeklinde konuştu.

UÇAKLAR GELMEDİ

Ukrayna konusunda İngiltere'nin tutumunun değişmeyeceğine inanan Zelenskiy, ilişkilerde yeni bir sayfa açmak yerine mevcut sayfayı değiştirebilecek bir güce ihtiyaç duyduklarını belirtti. Ayrıca, Ukrayna'ya verilmesi vaat edilen F-16 uçaklarının hala teslim edilmediğine dikkat çekerek, "18 ay geçti ama uçaklar hâlâ gelmedi" dedi.

ZELENSKİY İÇİN TARİH BELLİ

Diğer askeri ekipman ve finansal yardımlar için destek veren ülkelere teşekkür eden Zelenskiy, savaş uçaklarının Rusya'nın geri püskürtülmesinde kritik bir rol oynadığını vurguladı. Ayrıca, haziranda İsviçre'de düzenlenen Ukrayna Barış Zirvesi'ne Rusya'nın katılmadığını ancak kasım ayında yapılacak zirveye katılmasının gerektiğini belirtti.Zelenskiy, Rusya'ya baskı yapılmasının tüm dünyanın sorumluluğu olduğunu ve bu durumun toprakların zorla kazanılabileceği anlamına gelmediğini, diplomasinin de etkili olabileceğini ifade etti.Ukrayna'da bu yıl Devlet Başkanlığı seçimleri yapılacak olmasına rağmen anayasanın savaş döneminde seçimlere izin vermediği şeklindeki soruya da cevap veren Zelenskiy, görevden ayrılmak için bir tarih belirlediğini ancak bu tarihin savaş sona ermeden gerçekleşmeyeceğini ekledi.

Kaynak: SÖZCÜ